U Bijelom Polju održana međunarodna konferencija Mediji i PR

bijelo-polje-mediji-i-pr

[box align=’box-center’ id=’7929′]

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore okupila je medijske stručnjake i novinare iz Velike Britanije, Belgije, Portugala, Španije, Češke, Poljske, Mađarske, Estonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Predsednik Upravnog odbora Unije Dragić Rabrenović ocenio je da je uloga javnih servisa u Crnoj Gori i državama u regionu “izuzetno“ važna i da im treba osigurati stabilan i nezavisan položaj.

“Mislim da je u cilju ispunjavanja profesionalnih standarda i očuvanja javnog interesa ova konferencija postigla uspeh“, rekao je Rabrenović.

On je naglasio da su značaj teme prepoznali i kao partneri je podržali Evropska asocijacija za istraživanja komunikacija i obrazovanje (ECREA), Evropski forum medija zajednice (CMFE), Evropska opservatorija za novinarstvo (EJO), kao i Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije i Udruženje BH novinari.

Na konferenciji su, kroz nekoliko panela, okruglih stolova i predavanja, govorili i univerzitetski profesori iz Srbije, predstavnici medija i dva najveća srpska novinarska udruženja.

Tagovi

Povezani tekstovi