U listovima Danas i Alo nema pozitivnih na virus korona

Posle proglašenja vanrednog stanja zbog virusa u listu Danas jedino urednici dolaze u redakciju, dok svi zaposleni u Alo-u rade na daljinu.

U Danasu kažu da svi novinare rade od kuće, dok u redakciju dolaze sedam urednika, četiri prelamača i glavni urednik. „Kolegijum imamo u 13 sati. Uveli smo samo jedno izdanje, koje se zaključuje u 21 sat“, rekli su za UNS u ovom listu.

Na pitanje UNS-a da li su i koje mere preduzete zbog kovida-19 u Danasu kažu da su posle proglašenja vanrednog stanja od Vlade Srbije dobili 500 maski, kao i od raznih donatora.

„Kolegijume držimo na terasi, na propisanoj udaljenosti. Zaposleni koriste asepsol, sapun za suvo pranje ruku i druga sredstva za dezinfekciju“, kažu u Danasu.

UNS-u je u firmi Alo Media Sistem, koja je izdavač portala i lista Alo, rečeno da je zbog virusa korona omogućen rad od kuće svih zaposlenih, 95, sa redovnim radnim vremenom.

„Komunikacija je onlajn. Održavanje kolegijuma je putem video konferens veze. Retki su dolasci u prostorije, jedino zbog održavanja dezinfekcije, zavođenja pošte, potpisivanja dokumentacije. Dnevno u proseku u firmi bude četiri do pet osoba sa oko četiri sata zadržavanja u proseku“, rekli su UNS-u u Alo-u.

Mere koje su preduzete zbog kovida-19 su, kažu u Alo-u, svakodnevna dezinfekcija rukohvata, radnih površina, nedeljno dezinfekcija celog radnog prostora, na ulazu je postavljeno sredstvo za dezinfekciju ruku, zaposleni su dobili sredstva za dezinfekciju ruku, maske i rukavice, evidencija pri svakom ulasku i izlasku u prostorije firme…

Tagovi

Povezani tekstovi