U nastavku suđenja Milovan Brkić zatražio izuzeće sudije

Izvor: Media centar
Izvor: Media centar

Novinar i vlasnik Tabloida Milovan Brkić, koji je optužen za krivično delo pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja, u nastavku suđenja zatražio je izuzeće sudije.

 

Kako je za agenciju Beta izjavio Brkićev advokat Stevan Damnjanović, Brkić je predao pisani zahtev za izuzeće sudije u kojem je kao razloge naveo to što ga je taj sudija već jednom osudio, a da je u međuvremenu unapređen u sudiju Apelacionog suda iako je u Višem sudu proveo samo šest meseci.

 

Brkić je napomenuo i da se prelazak sudije u Apelacioni sud očekuje svakog trenutka, a u zahtevu je naveo i brojne tvrdnje o navodnim kumovsko-rodbinskim vezama sa brojnim sudijama, predsednicima sudova i advokatima.

 

Sudija je nakon tog zahteva odložio je suđenje dok predsednik Višeg suda o zahtevu za izuzeće ne odluči, te će datum nastavka glavnog pretresa biti naknadno saopšten, rekao je advokat Damnjanović.

 

Novinar Milovan Brkić (66) bio je osuđen u julu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, ali je apelacioni sud u septembru tu presudu ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

 

Tužilaštvo je teretilo Brkića da je tog dana tokom protesta „Srbija protiv nasilja“, u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja Republike Srbije, pozvao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici, odnosno Narodna skupština i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi