U Politici biraju urednika

Među prijavljenim kandidatima je i nekoliko iz samog lista, a ostali su iz drugih medija ili su drugih profesija. Posle tajnog izjašnjavanja oko 200 zaposlenih, direktor lista trebalo bi da izabere kandidata kome će biti ponuđen vantarifni ugovor na četiri godine, uz mogućnost produženja.


Beogradski mediji su ranije objavili da su među prijavljenima nekadašnji glavni urednik Politike Milan Mišić, urednici u tom listu Petar Mićković i Žarko Rakić, i nekadašnji novinar, sada predsednik Unije Roma Srbije, Rajko Đurić.


Prema nezvaničnim izvorima, među prijavljenima su novinari Nina Dragan Bujošević i Dragan Jovanović, i nekadašnji glavni urednik tog nedeljnika Teodor Anđelić, potom nekadašnji glavni urednik Naše borbe Miomir-Miša Brkić i Aleksandar Denda, kao i urednik Tabloida Milovan Brkić, nekadašnji glavni urednik Reportera Dragan Đoković i novinar Filip Mladenović.


Na spisku je i jedan lekar, Dragan Pavlović.


Konkursom za glavnog i odgovornog urednika Politike, raspisanim 7. oktobra, navedeno je deset uslova koje moraju ispuniti kandidati. Od budućeg glavnog urednika očekuje se da nastavi da unapređuje sadržinu lista u skladu sa interesovanjem publike, i da svojom uređivačkom politikom, u saradnji sa službom prodaje i ostalim sektorima, doprinese porastu broja prodatih primeraka Politike, povećanju ugleda i uticaja lista.


Pre raspisivanja konkursa razrešena je glavna urednica Ljiljana Smajlović, a do izbora novog glavnog urednika, tu dužnost obavlja Radmilo Kljajić, kao najstariji član kolegijuma.


Dosadašnji glavni urednici, uključujući i Ljiljanu Smajlović, koja je na tom mestu nasledila Milana Mišića, nisu birani na konkursu.

Tagovi

Povezani tekstovi