“U pravi si!” za novinare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cilj projekta je izrada sveobuhvatnog, verodostojnog i lako razumljivog elektronskog pravnog vodiča za medijske profesionalce u Srbiji.

 

Elektronski pravni vodič za medijske profesionalce bi trebalo da pomogne zaposlenima u medijima da na što bolji i profesionalniji način obavljaju svoj posao.

 

Elektronski pravni vodič bi trebalo da sadrži nekoliko modula. Ovaj projekat je usmeren na izradu prvog modula koji se odnosi na prikupljanje informacija. Drugi moduli koji se odnose na objavljivanje informacija, radno pravo itd. biće razvijeni u narednom periodu i implementirani kroz druge projekte.

 

Vodič će biti baziran na dubinskom istraživanju pravnog/institucionalnog okvira kao i na obimnom istraživanju sprovedenom među medijskim profesionalcima. Pre objavljivanja, članci iz Vodiča biće verifikovani od strane 10 istaknutih medijskih profesionalaca i pravnih eksperata.

 

Vodič će biti dostupan na sajtu organizacije “Upravu si!” dok će promocija biti vršena putem meiling liste NUNS – a, meiling liste Medija centra, razmenom banera sa relevantnim sajtovima kao i direktnim kontaktima sa potencijalnim korisnicima.

 

 Projekat se implementira u bliskoj saradnji i doprinosu dve organizacije “U pravu si!” i NUNS. “U pravu si!” poseduje decenijsko iskustvo u kreiranju i izradi pravnih vodiča koje svako može da razume i koristi, dok NUNS obezbeđuje kompetentnost u radu sa specifičnim pravnim problemima sa kojima se medijski profesionalci svakodnevno susreću. NUNS takođe obezbeđuje povezivanje sa medijskim profesionalcima i medijskim kompanijama što će biti iskorišćeno za poboljšanje sadržaja Vodiča, kao i za distribuciju I promociju istog.

 

Projekat se sprovodi uz finasijsku podršku IREX USAID i traje tri meseca u periodu od 20. februara do 20. maja 2012. godine.

Tagovi

Povezani tekstovi