U Vladi i ministarstvima više od 70 pi-arova

pr-komunikacija

[box align=’box-left’ id=’7185′]

U vladinoj Kancelariji za saradnju sa medijima radi 20 ljudi, ali, kako kaže za „Danas“ šef te kancelarije Milivoje Mihajlović, to nisu klasični pi-arovi već osobe koje rade na organizaciji konferencija za novinare, sajtu vlade i pisanju saopštenja.

Najviše uposlenih u pres službama imaju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović – devet i ministar odbrane Bratislav Gašić – sedam.

U Birou za saradnju sa medijima MUP radi ukupno devet ljudi, zajedno sa šeficom te službe Biljanom Popović Ivković i njenim zamenikom. Zbog većeg obima posla i specifičnosti resora, u Birou imaju i večernje smene, odnosno dežurne, koji moraju biti dostupni medijima tokom cele noći.

U Ministarstvu odbrane objašnjavaju za Danas da se u sastavu Uprave za odnose sa javnošću nalaze četiri ustanove – Medija centar „Odbrana“, Vojnofilmski centar „Zastava film“, Vojna štamparija i Umetnički ansambl MO „Stanislav Binicki“.

Pored Uprave, kako dodaju, u Vojsci Srbije u svim jedinicama do nivoa brigade, po uzoru na oružane snage drugih zemalja postoje oficiri za odnose sa javnošću, koji u skladu sa funkcionalnim nadležnostima sarađuju sa Upravom za odnose sa javnošću na poslovima odnosa sa medijima i informisanju javnosti o aktivnostima Vojske Srbije.

U službi za odnose sa medijima pri kabinetu premijera Aleksandra Vučića rade tri osobe, koliko i pri ministarstvima spoljnih poslova, građevinarstva, trgovine i telekomunikacija, privrede, poljoprivrede, pravde i finansija.

Po dve osobe u pi-ar službama imaju ministri državne uprave, prosvete, omladine i sporta, rada i kulture, dok je u Ministarstvu energetike, na čijem je čelu Aleksandar Antić, jedna osoba zadužena za komunikaciju sa medijima.

U Službi za saradnju sa medijima predsednika Srbije Tomislava Nikolića radi osam ljudi.

Tagovi

Povezani tekstovi