Ubica na slobodi dokazi sklonjeni

BEOGRAD – Polažući vence i cveće na spomen-ploču novinara Slavka Ćuruvije na mestu gde je 11. aprila 1999. godine ubijen vlasnik dnevnika “Dnevni telegraf” i nedeljnika “Evropljanin”, pozivu NUNS-a za otkrivanje ubica i nalogodavaca pridružila se i Ćuruvijina porodica, predsednik Udruženja novinara Srbije Nino Brajović i sekretar za informisanje SCG Slobodan Orlić, prenosi Beta.
Nebojša Bugarinović predsednik NUNS-a je novinarima posle polaganja venca rekao da poruka koja se šalje Srbiji time što se punih šest godina ne zna ko je ubio, a ko naredio Ćuruvijino ubistvo, glasi da se u Srbiji “može nekažnjeno ubijati onaj ko hrabro i odgovorno radi svoj posao”.
Novinar Slavko Ćuruvija ubijen je pre šest godina, neposredno posle početka napada NATO snaga na SRJ, u Svetogorskoj ulici ispred broja 35.
Ministar pravde Zoran Stojković izjavio je da policija “ima problema” u otkrivanju izvršioca ubistva novinara Slavka Ćuruvije, “jer je uklonjen veliki broj dokaza”.
– Imam informacije da se nešto radi. Ima problema, masa podataka je sklonjena i sad trenutna garnitura ima velike probleme da pronađe neke tragove, s obzirom na to da je određen broj tragova uništen i sklonjen – rekao je Stojković.
Ministar Stojković je kazao da je siguran da će istina o ubistvu Ćuruvije, kao i novinara Milana Pantića iz Jagodine biti otkrivena i da je to “pitanje vremena”.
Novinar Milan Pantić, dopisnik “Novosti” iz Jagodine, ubijen je u junu 2001. godine ispred svoje kuće. Pantić je često pisao o korupciji i kriminalu u Jagodini.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić nedavno je izjavio da novinar Milan Pantić nije trebalo da bude ubijen, već samo zastrašen i da je ubijen greškom onih koji su bili poslati da ga zaplaše, ali nije precizirao ko su izvršioci i nalogodavci ubistva.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi