UG: Apsurdna izjava Brnabić da od monopola SBB ne može da ima Telekom provajdera

„Naime, u svakom domaćinstvu gde je prisutan SBB, moguće je uvesti i Telekom. Nelegalno je nešto drugo, naime, domaćinstva koja nemaju izbor su upravo na području gde je Telekom kupio kablovske operatore“, navodi se u saopštenju.

Pretpostavljamo da će i ovaj naš odgovor, na koji po Zakonu o informacijama imamo pravo, biti sakriven u svim medijima pod kontrolom vlasti, kao nastavak pritiska na našu kompaniju.

United Grupa

U saopštenju se navodi da „u mnogobrojnim gradovima i opštinama građani ne mogu da dobiju mogućnost izbora programa SBB“.

„Ukoliko premijerka bude želela da se uveri da za SBB postoje zabranjene opštine, rado ćemo joj dostaviti spisak. Za početak može da ode do Gornjeg Milanovca i sazna kako lokalni moćnici iz Srpske napredne stranke zabranjuju da SBB uopšte pristupi potrošačima“, piše u saopštenju. 

UG ističe da premijerka Ana Brnabić u bilo kom trenutku može da uvede Telekom provajdera, „jer mi nikako ne možemo da sprečimo takvu odluku, niti bismo to radili, jer smo kompanija koja se zalaže za slobodno tržište“.

Dodaje se da je neobično, takođe, da se UG od premijerke spočitava „siva zona“ poslovanja.

„U svakom trenutku od 2003. godine smo imali državne revizore, a kao dodatnu kontrolu i međunarodne revizorske kuće. Svake godine smo dobijali potvrdu o redovnosti našeg poslovanja u svih ovih 16 godina, uključujući i sve obračune poreza koji su na vreme plaćeni. Ako Vlada na čelu sa Anom Brnabić ima nameru da nam nešto retroaktivno naplati, jer poručuje da ne plaćamo dovoljno, to će svakako biti poruka svim stranim investitorima i insitucijama u Srbiji i Evropskoj uniji“, navodi se u saopštenju.

Kompanija naglašava da plaća sve što je predviđeno zakonom i da više od toga ne može, jer bi bilo nezakonito.

„UG je uvek bila u vlasništvu najvećih svetskih investicionih fondova i EBRD, kojima je najveći prioritet integritet poslovanja. Kao najbolji pokazatelj našeg zakonitog i uspešnog poslovanja stoji i činjenica da smo 2014. prvi put izdali obveznice na međunarodnom tržištu kapitala od 475 miliona evra i tako postali prva kompanija sa teritorije bivše Jugoslavije koja je izdala obveznice. To je bila još jedna potvrda poverenja investitora na međunarodnom tržištu kapitala u finansijske izveštaje naše kompanije“, piše u saopštenju.

I prošli put smo, kada nas je premijerka kritikovala u inostranstvu za monopol iznoseći neistinite informacije, rekli da su lako proverljive, navodi kompanija i dodaje da RATEL-u raportira svaki podatak koji su ikada tražili i plaća sve naknade koje su propisane.

„Ne ulazeći u namere svih izjava i neistina izrečenih na naš račun od najviših funkcionera Srbije, UG će i dalje nastaviti da radi poštujući sve zakone Srbije i Evropske unije. Za lidersku poziciju na tržištu, kao i uvek, borićemo se vrhunskim kvalitetom usluga i raznovrsnom ponudom za sve korisnike“, saopšteno je.

U okviru United Grupe posluje i TV N1.

Tagovi

Povezani tekstovi