"Ugasili" regionalnu televiziju

Zbog sumnje da su, nezakonitim demontiranjem i odnošenjem emisione opreme sa brda Gradina iznad Tutina, onemogućili dalje emitovanje programa Regionalne televizije iz Novog Pazara, u Tutinu su uhapšeni novinari opštinskog Informativnog centra Albin Gegić i Tufik Sadović. Istražni sudija opštinskog suda odredio je Gegoviću i Sadoviću pritvor do mesec dana. Njima se na teret stavlja krivično delo „sprečavanja rada javnog medija“ po članu 188,stav 1. Krvičnog zakonika Srbije. Hapšenje Gegovića i Sadovića izazvalo je buru negodovanja SO Tutin (koja je i osnivač JP Informativni centar), Bošnjačkog nacionalnog veća u SCG, koalicije „Lista za Sandžak“ dr Sulejmana Ugljanina“…Od Borisa Tadića, Vojislava Koštunice, Predraga Markovića, Zorana Stojkovića i Vide Petrović-Škero zatraženo je da se Gegić i Sadović puste na slobodu.


-Opštinski sud i policija u Tutinu postali su produžena ruka nekih političkih partija u ovom kraju. U pitanju je čist politički obračun u koji su uvučeni i državni organi. Oprema je opštinska, a Gegić i Sadović su uhapšeni bez ijednog valjanog pravnog razloga. Za samo tri meseca sud je doneo tri presude protiv opštine i olakšao nam kasu za oko 100.000 evra-kaže Šemsudin Kučević,predsednik opštine Tutin. Tokom poslednjih nekoliko godina Regionalna televizija u Novom Pazaru bila je pod apsolutnom kontrolom Ugljanina i njegove partije. Promenama u SO Novi Pazar ova televizija je „oslobođena“ ali su se pojavili imovinski problemi u Tutinu. Na brdu Gradina iznad Tutina nekoliko puta nepoznate osobe silom su prekidale njen program, a kada su pre mesec dana Gegić i Sadović razmontirali predajnik i opremu poneli u Tutin presrela ih je policija.


-Opštinarima, Ugljaninovim saradnicima u Tutinu, se ne dopada program za sve političke opcije otvorene Regionalne televizije, pa silom pokušavaju da je ugase i preuzmu njenu opremu. Državni organi su morali još ranije da reaguju, jer se ne zna:gde je završio deo skupocene televizijske opreme-kaže Mujo Muković, potpredsednik Sandžačke demokratske partije.


M. Nićiforović

Tagovi

Povezani tekstovi