UGS Nezavisnost: Prijavite kršenje radnih prava

ugs-nezavisnost

Ujedinjeni Granski sindikati “Nezavisnost” obavestili su svoje članove i druge zainteresovane zaposlene građane da preuzmu aplikaciju “Moja radnička prava Nezavisnost” koja omogućava anonimno prijavljivanje kršenja radničkih prava.

Aplikacija je prva mobilna aplikacija ove vrste u Srbiji koja omogućava anonimno prijavljivanje slučajeva kršenja prava zaposlenih, uz mogućnost slanja fotografija, audio snimaka i sličnih dokaza slučajeva kršenja prava.

 

Cilj je da se ustanovi obim kršenja prava zaposlenih u Srbiji, identifikuju poslodavci kod kojih se prava najviše krše, kao i da stručne službe UGS Nezavisnost pruže pomoć u zaštiti radnih prava.

 

Tim UGS Nezavisnost će redovno analizirati primljene sadržaje i postupati tako što će pružati pravnu pomoć ili obaveštavati javnosti i nadležne institucije, uključujući  Inspektorat za rad, o najvažnijim pitanjima prijavljenih slučajeva.

 

Aplikacija može da se preuzme putem Google play store (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moveo.ugs_mobile), Apple store (https://apps.apple.com/in/app/radni%C4%8Dka-prava-nezavisnost/id1614648001) ili preko veb sajta (https://nezavisnost.org/aplikacija-moja-radnicka-prava-nezavisnost).

Tagovi

Povezani tekstovi