Ухапшен Вук Вулевић

После скоро годину дана скривања, главни осумњичени за убиство Душка Јовановића, директора и главног и одговорног уредника подгоричког дневног листа „Дан”, Вук Вулевић, родом из Берана, ухапшен је јуче ујутру у Београду, сазнаје „Политика” из поузданих извора у српској полицији. Вулевић је ухваћен у раним јутарњим часовима, док је седео у једном кафићу, у центру Београда.

Како незванично сазнајемо, Вулевић је ухапшен после дојаве да се налази у београдском кафићу. Припадници београдске полиције су детаљно испланирали акцију која је муњевито и ефикасно спроведена и која је резултирала Вулевићевим хапшењем.

Према незваничним информацијама, Вулевић се тренутно налази у притворским просторијама СУП-а у Београду, а челници београдске полиције и МУП-а Србије, заједно са колегама из МУП-а Црне Горе и Центра безбедности Подгорице, разматрају план за најефикасније спровођење Вулевића у главни град Црне Горе. У току данашњег дана, а најкасније сутра, Вулевић ће бити пребачен у Подгорицу, највероватније авионом.

Како се претпоставља, сада ухапшени Вук Вулевић је са Дамиром Мандићем (коме се већ суди у Подгорици) био у аутомобилу из кога је пуцано на Јовановића, 27. маја прошле године. То је потврдила и анализа ДНК узорка узетог из пронађеног аутомобила марке „голф” и са кундака пушке. Ову чињеницу потврдили су и стручњаци Института за криминологију у Висбадену.

Полиција верује да је у аутомобилу у време атентата на Јовановића био и Армин Муша Османагић из Бара, али за то још очекују потврду од немачких форензичара. За учешће у убиству засад је једино званично оптужен каратиста Дамир Мандић, који се налази у затвору. Мандић је, подсећамо, ухапшен на аеродрому у Сурчину, док је излазио из авиона на линији Подгорица – Београд, само неколико дана после убиства Душка Јовановића.

Вулевић је, међутим, био ухапшен на почетку истраге убиства Јовановића, али је убрзо пуштен из притвора.

После само неколико дана од Вулевићевог пуштања на слободу, црногорска полиција је упутила депешу МУП-у Србије са захтевом да се хитно пронађу и депортују у Подгорицу две особе које се директно повезују са убиством Јовановића – Вулевић и Османагић. Црногорска полиција је упутила ову депешу после добијеног оперативног податка, да се ове две особе скривају у Београду.

Београдска полиција је одмах, после ове депеше, у сарадњи са Жандармеријом спровела акцију тражења Вулевића и Османагића у једном стану у Београду, на Бановом брду, али они тада нису пронађени.

Поред сумње да је убио Јовановића, полиција тражи Вулевића због шверца 200 килограма кокаина који је крајем прошле године заплењен у луци Бар. Та рекордна заплењена количина кокаина, резултат је заједничке акције Интерпола, и полиција Италије и СЦГ. Одмах је ухапшен Вуксан Цемовић (24) из Берана, сувласник компаније „Монтплус компани” која је била увозник кокаина из Венецуеле. Други сувласник овог предузећа је управо Вук Вулевић.

Д. Телесковић

Tagovi

Povezani tekstovi