Uhapšen zbog napada na novinare u Leskovcu

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sumnja se da je D.S. u centru Leskovca, fizički napao novinara portala Jugmedia Dragana Marinkovića, koji je tom prilikom lakše povređen.

Osumnjičeni je sproveden nadležnom tužilaštvu.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad i vređanje novinara tog portala i dopisnica agencija Beta Fonet na zadatku u centru Leskovca tokom izveštavanja sa protesta srednjoškolaca protiv Parade ponosa u tom gradu.

Zamenik glavnog urednika portala Jugmedia Dragan Marinković potvrdio je za UNS da su srednjoškolci na skupu vikali na kolege, vređali ih, psovali, a da je njega jedan od demonstranata odgurnuo kada je pokušao da ih fotografiše.

„Nasrnuli su na dopisnicu Bete, a koleginicu iz Foneta su psovali. Osetio sam udarac u levu potkolenicu, a zatim sam pao. U urgentnom centru su konstatovane lakše povrede. Policiji sam dao izjavu“, rekao je UNS-u Marinković.

UNS je, kako se navodi u saopštenju, istovremeno iznenađen i zabrinut zbog ponašanja maloletnika na protestu koji nije prijavljen i očekuje da njihovi roditelji i profesori otvoreno razgovaraju sa svojom decom i učenicima o tom nemilom incidentu.

Tagovi

Povezani tekstovi