Umesto Kusturice, Sonja Liht presednik UO „Politika“ a. d.

Na Konstitutivnoj sednici Upravnog odbora „Politike” a. d. na predlog Gorana Markovića i dr Slobodana Markovića za predsednika UO izabrana je Sonja Liht, predsednik Beogradskog fonda za političku izuzetnost. Ovu dužnost u prethodnom mandatu obavljao je Emir Kusturica, dok Matija Bećković nije dao saglasnost da bude kandidat za novog predsednika UO.
Potpredsednici UO su Jovan Simić, zastupnik državnog kapitala u „Politici” a. d. i Predrag Mihajlović, zamenik predsednika „Komercijalne banke”, koji je već obavljao ovu dužnost.
Rad novog Upravnog odbora nastavljen je prvom redovnom sednicom na kojoj je razrešen dužnosti generalni direktor „Politike” a. d. dr Zoran Vacić (od 18. jula), a za v. d. generalnog direktora, najduže na tri meseca, postavljen je Milorad Gušavac, koji ima dugogodišnji staž u „Politikinoj” kući. Do tada bi Upravni odbor trebalo da na ovu funkciju dovede menadžera koji bi mogao da unapredi rad „Politike” a. d.
Goran Marković, filmski i pozorišni reditelj, povukao se iz Upravnog odbora „Politike” a. d, sa obrazloženjem da ne želi da učestvuje u dramatičnim odlukama sa kojima nema nikakve veze.
Imenovani su i novi predstavnici „Politike” a. d. u Skupštini „Politike novine i magazini” – Jovan Simić i Branimir Dimitrijević (umesto Emira Kusturice i Milana Parivodića). Treći član je Predrag Mihajlović.

Tagovi

Povezani tekstovi