Umesto obeštećenja novinaru preti zatvor

Ovog puta jer nije platio kaznu od 18.000 dinara za uvredu advokata bivšeg funkcionera Miloševićevog režima Dmitra Šegrta. Bodrožiću je po hapšenju saopšteno da je danas poslednji rok za plaćanje kazne ili će biti upućen u zatvor na 18 dana. Kikindski novinar je po hapšenju imao sastanak sa nadležnima u Ministarstvu pravde, od kojih očekuje da reše njegov problem.


Spor Bodrožića i Šegrta dospeo je još pre tri godine i do Ujedinjenih nacija, a tada je Komitet za ljudska prava UN naložio Srbiji da u roku od tri meseca poništi presudu u korist nekadašnjeg funkcionera SPS i obešteti Bodrožića. To se, međutim, do danas nije desilo.
– Uhapšen sam kao kriminalac dok su to gledala moja deca – rekao je juče Bodrožić. On dodaje da je većinu kazni „zaradio“ pred Opštinskim sudom u Kikindi i plaća ih preko plate. Ova u sporu sa bivšim funkcionerom SPS mora da se plati u gotovini. Bodrožić ovu kaznu ne želi da plati.
Iz NUNS apeluju na predstavnike vlasti da pitanje njegove odštete bude rešeno što pre. Ovo udruženje juče je najoštrije osudilo i pretnje smrću urednicima Nedeljnog telegrafa i zahtevalo od policije da otkrije autore pretećeg pisma. Glavni i odgovorni urednik „Nedeljnog telegrafa“ Momčilo Đorgović i njegova pomoćnica Danijela Milinković dobili su juče u redakciji preteće pismo potpisano sa „Crvene beretke“.

Tagovi

Povezani tekstovi