Umesto odgovora na pitanje novinara, podneta krivična prijava

pitanje-za-pu

A novinar je mejlom postavio samo pitanja koje možete videti dole:

[box align=’box-center’ id=’15359′]

„Da li ovo znači da ubuduće novinari ne smeju da upute novinarsko pitanje nadležnim organima? Policija je moje pitanje bukvalno pretvorila u krivičnu prijavu i uputila je Osnovnom tužilaštvu, umesto da mi prosledi tražene odgovore. Ni ja ni juGmedia u ovom slučaju se ne osećamo oštećenima kao što stoji u rešenju Osnovnog tužilaštva“, kaže Marinković.

Za posebnu analizu je, s druge strane, odluka zamenika Osnovnog tužioca Snežane Todorović o odbacivanju krivične prijave uz obrazloženje da neovlašćeno fotografisanje i prikupljanje ličnih podataka nije krivično delo već se osumnjičeni može goniti samo po privatnoj tužbi.

Za razliku od leskovačkog tužilaštva, tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković i Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a pokrenuli su istrage protiv najmanje 10 ljudi zbog sličnih prevara.

Inače, da podsetimo. Osnovno tužilaštvo u Leskovcu još nije završilo postupak po dvema krivičnim prijavama Dragana Marinkovića, koji je fizički napadnut na novinarskom zadatku i kome je prećeno ubistvom, a pretnje nastavljene na portalu juGmedie i društvenim mrežama, iako je od podnošenja prve prijave prošlo tri meseca.

Tagovi

Povezani tekstovi