United Media imenovala Džordža Makrisa za Programskog direktora

slika: N1
slika: N1

United Media (UM), vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, postavila je Džordža Makrisa za Programskog direktora na nivou grupacije.

Kako je navedeno u saopštenju UM, iza Makrisa je više od dvadeset godina iskustva u medijskoj industriji posebno u području poslovnog razvoja programske strategije, istraživanja i marketinga. Prethodno je bio na pozicijama direktora programa hrvatske televizije NOVA, direktora ukrajinske televizije 1+1 kao i na funkciji direktora istraživanja i strateškog razvoja RTL Hrvatska.

 

Pre dve godine imenovan je za Programskog direktora United Medije za Adriatic regiju. Zahvaljujući starteškom pristupu i postavljanju programskih šema kreiranih da sadrže najbolji odnos domaće produkcije i licenciranih svetskih tv formata, sve televizije United Media u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini zabeležile su značajan rast gledanosti, navodi se u saopštenju.

 

Kako stoji u saopštenju, Hrvatskoj je Nova TV već godinama najgledaniji komercijalni televizijski kanal, dok se u Srbiji NOVA S pozicionirala kao treći najgledaniji kanal. Nacionalni televizijski kanali NOVA M i NOVA BH takođe su u samom vrhu gledanosti.

 

Uz postojeće kanale, Džordž će od sada biti odgovoran i za program United Media televizija u Grčkoj i Bugarskoj.

 

Aleksandra Subotić, izvršna direktorka United Media poželela je Džordžu puno uspeha na novoj poziciji: “Uspeh koji je postigao kao i zavidno iskustvo u medijskoj industriji čine ga idealnim kandidatom za ovu poziciju. Zahvaljujući programskoj strategiji koju je implementirao u Adriatic regiji u poslednje dve godine, naši mediji su se izdvojili na tržištu i zadobili veliko poverenje gledalaca. Sa nastrpljenjem čekamo razvoj na tržištima ostalih zemlja”.

 

Džordže Makris je izjavio: „Zaista sam počastvovan i ovo vidim kao jedan veliki izazov da doprinesem rastu i uspehu naših medija u svim zemljama. Uzbuđen sam što ću biti u prilici da sarađujem sa talentovanim kolegama i što ćemo zajedno kreirati zanimljiv sadržaj za publiku širom jugoistočne Evrope”.

 

Makris je magistrirao B2B marketing menadžment. Radio je kao zamenik direktora u AGB Nielsen Media Research kao i u kompanijama Ipsos i AC Nielsen EMEA.

 

N1 posluje u okviru United Medie.

Tagovi

Povezani tekstovi