United Media postala većinski vlasnik “Vijesti”

Izvor: N1
Izvor: N1

United Media, vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Evropi, postala je većinski vlasnik medijske kuće “Vijesti” iz Crne Gore.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje 51 odsto vlasništva u “Vijestima”, kući koja obuhvata portal, televiziju i štampano izdanje.

 

“Vijesti su primer kako biti nezavisan, kako služiti javnom interesu, primer medija koji gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina. Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što su Vijesti deo portfolija United Media. Nastavićemo da negujemo vrednosti po kojima su prepoznatljivi na tržištu ali i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dopremo do nove publike”, istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

 

“Srećni smo da je i formalno finalizovan naš dogovor sa United Media čime se otvara novo poglavlje u razvoju svih naših platformi kako bi se dalje jačala i unapređivala dominatna pozicija ‘Vijesti’ na crnogorskom trzištu. United Media se, kao novi deoničar, obavezao da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju medija. Glavni urednik i novine i TV biće i dalje biran na predlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz Njujorka koji podržava slobodu medija, i koji je od osnivanja manjinski deoničar Vijesti”, naglašava Željko Ivanović, jedan od osnivača Vijesti i predsednik Odbora direktora.

 

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istakao je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regionu. “Investicija United Media osigurava da će kredibilno novinarstvo i dalje biti u središtu poslovnog modela ‘Vijesti’ i da će kompanija moći da nastavi ekspaniziju kako bi kvalitetne vesti i informacije stigle do što šire publike kako štampanog izdanja, tako i web portala i TV gledalaca u Crnoj Gori ali i regiona.

 

United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliu se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, te brojni portal i radio stanice.

 

Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF) je neprofitni investicioni fond koji već 25 godina podržava nezavisne medije u regionu. MDIF ima manjinski udeo u medijima.

 

Tagovi

Povezani tekstovi