Univerzitet Kolumbija deli stipendije za poslovno novinarstvo

logo-Columbia_University-2020_08_11_15_07_56

Poslovni i ekonomski novinari širom sveta sa najmanje četiri godine iskustva mogu se prijaviti za stipendiju u Njujorku.

 

Visoka škola novinarstva Univerziteta Kolumbija prihvata prijave za svoju Knight-Bagehot stipendiju za ekonomiju i poslovno novinarstvo, koja ima za cilj da poboljša razumevanje novinara o poslovanju, ekonomiji i finansijama.

 

Stipendisti mogu da biraju između dve akademske staze: sertifikat iz ekonomije i poslovnog novinarstva ili magistar novinarstva. Oni takođe učestvuju na nezvaničnim seminarima i večerama sa korporativnim rukovodiocima, ekonomistima i akademicima, i prisustvuju brifinzima i terenskim izletima u medijske kompanije i finansijske institucije sa sedištem u Njujorku.

 

Stipendiranje se održava tokom akademske godine Univerziteta Kolumbija od avgusta do maja i prima se do 10 stipendista svake godine. Stipendisti dobijaju besplatnu školarinu plus stipendiju za pokrivanje životnih troškova. Smeštaj je dostupan u objektu koji je povezan sa Univerzitetom Kolumbija.

 

Rok za prijavu je 31. januar 2023. godine.

 

Više informacija i prijava ovde.

Tagovi

Povezani tekstovi