UO RTS-a se u potpunosti ogradio od izjave Olivere Kovačević o „oslobođenju“

rts-logo

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček naveo je u saopštenju za javnost, da se ispred UO RTS u potpunosti ograđuje od izjave odgovorne urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević, date na Vikend medija festivalu u Rovinju.

 

„Izjava koja nije mogla biti izvučena iz konteksta jer je jasno nosila poruku da RTS kao medijska kuće nije slobodna i da će to postati onda kada se na izborima drugačije bude glasalo samo doprinosi tome da odgovorna urednica ove kuće javno iznosi svoje političke stavove koje nisu utemeljeni ni u kakvim dokazima“, naveo je Klanšček, a prenosi RTS na svom sajtu.

 

U saopštenju se ocenjuje da je Olivera Kovačević na taj način, kao i konstatacijom da u svojoj emisiji, koju je prestala da vodi i uređuje, ne može imati relevantne sagovornike, „na najgrublji način optužila RTS da ograničava slobodu govora i mišljenja, koju je sama uspostavila svojim dolaskom 2015. godine“.

 

„Upravni Odbor RTS-u u svom novoizabranom sazivu u potpunosti razume da Radio-televizija Srbije predstavlja Javni medijski servis koji je u službi svih građana bez obzira na izbornu volju samih građana. To je naša obaveza i naš zadatak“, poručio je Klanšček.

 

Podsetimo, na panelu „TV Maratonci“ na Vikend medija festivalu u Rovinju, Kovačević je na pitanje iz publike kada će se RTS osloboditi, rekla da će se na to oslobođenje sačekati s glasom građana, jer se to što je na RTS-u dopada građanima Srbije.

 

Ona je rekla i da je u Srbiji društvo duboko podeljeno, da je ona odustala od političke emisije, da goste određuju portparoli i stranke i da novinar ne može da dobije sagovornike koje želi i koji mogu da vode dijalog.

Tagovi

Povezani tekstovi