Uprava TV stanice za taj incident okrivila navijače Crvene zvezde

– Novinari SOS kanala imaju razloga da osnovano sumnjaju da se vandalizam neće zaustaviti na ovome i da su oni sledeća meta- navodi se u saopštenju SOS kanala, koje je potpisao direktor Dragiša Kovačević.
SOS kanal je saopštio i da su „delije“ posle redakcijskog komentara, objavljenog uoči „večitog derbija“ novinarima te beogradske televizijske stanice telefonom uputili oštre pretnje. Redakcija SOS kanala je u komentaru objavljenom uoči derbija igranog 1. aprila ocenila da je prošlo vreme za „navijače sa privilegijama i da se na tribine vraćaju pravi simpatizeri i ljubitelji fudbala“. „Delije“ su zatim na zidovima stadiona svog omiljenog tima, gde se nalaze i prostorije SOS kanala, ispisale uvredljive poruke na račun direktora i redakcije te TV stanice, a vređanje je nastavljeno i na subotnjoj utakmici sa Smederevom.
Navijači Crvene zvezde su, prema saopštenju SOS kanala, u ponedeljak uveče, za vreme emitovanja emisije „Total soker“ prvo pokušali da uđu u prostorije televizije, a kada im to nije pošlo za rukom kamenicama i ciglama demolirali ulaz TV stanice. Noćna smena SOS kanala je na posao stigla nekoliko minuta ranije, pa niko nije povređen. SOS kanal je od policije zatražio energičnu intervenčiju, hitno otkrivanje počinilaca „divljaštva“ i garanciju da će zaposleni na toj TV stanici imati punu zaštitu. „Ukoliko izostane pravovremena reakcija, pre svega državnih organa, a zatim i sportskih i novinarskih udruženja, imamo puno razloga da sumnjamo da se ovakvi napadi na slobodne medije odobravaju“, dodaje se u saopštenju SOS kanala.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi