Urbano

TV Avala, jedna od televizija koja je dobila nacionalnu frekvenciju (ne)spornom odlukom RRA, predstavila je juče svoj uređivački tim, na čelu sa direktorom televizije Stankom Crnobrnjom. Originalna, čvrsta programska šema, zasnovana na kvalitetnom filmskom, dokumentarnom, dečjem, sportskom i programu namenjenom poslovnim ljudima, naći će, veruju u TV Avala, mesto na komercijalnom tržištu. Crnobrnja je posebno istakao da ta televizija želi da napravi program koji će biti prepoznatljiv po interaktivnosti – kontaktima sa gledaocima i živim emisijama, koje omogućava najsavremenija digitalna tehnika koja im je na raspolaganju.
– Deo programa biće orijentisan ka poslovanju i tome kako novac okreće svet, dok ćemo, s druge strane, najveći prostor posvetiti kulturnim manifestacijama, šou-biznisu i zabavi. Kada je reč o muzičkom programu, trudićemo se da domaća rok scena, koja je skoro iščezla, ponovo zaživi i da plejbek zamenimo izvođenjem žive muzike – rekao je Crnobrnja.
Za svaki dan u nedelji TV Avala ima na repertoaru po jednu autorsku emisiju i živi program u trajanju od po tri sata. Zanimljiv je podatak da će se svakog petka u ulozi voditelja emisije „Pogled sa Avale“ naći čuvena i pomalo medijski zaboravljena glumica Sonja Savić.
Program televizije emituje se od prekjuče na frekvenciji nekadašnjeg Trećeg kanala RTS-a, koji je zakupljen na osam godina. Crnobrnja je izrazio uverenje da će se kompletna ekipa Avale od početka iduće godine, iz sadašnjih 800 kvadrata u prostorijama u zgradi „Komtrejda“, preseliti u 2.000 kvadrata sopstvenog prostora, koji se nalazi u centru grada.
Glavni producent TV Avala Vladan Alimpijević, doskorašnji novinar TV Politika, predstavio je novinarsku ekipu koju za početak čini 14 novinara i PR-a televizije Biljanu Oljaču, koja se sa mesta prve osobe zadužene za odnose sa javnošću na BK našla u novom TV jatu. „TV lica“, od kojih su neka poznata odranije, predstavljaju spoj mladosti, kreativnog iskustva i profesionalizma.


A. Ilić

Tagovi

Povezani tekstovi