Uređivački kolegijum nedeljnika „Vreme“: Urednica portala KoSSev ličnost godine

„Teško da ima većeg javnog interesa u društvu od pravovremenog i pouzdanog saznanja o tome šta se događa na Kosovu. Ekipa portala Kossev.info rukovođena Tatjanom Lazarević to omogućuje. Ona izveštava i svedoči s fronta gde se ukrštaju gomila propagande, otvorenih laži i političkog nitkovluka. I to svedoči otvoreno. U godini kada profesionalno novinarstvo biva izloženo prezrenju i nasilju ona je jedan od svetlih primera novinarskog poštenja. I u javnim nastupima ne libi se da kaže ono što misli. A ume da misli i da bez patetike i strasti svedoči o stvarnosti koja nas se svih tiče, a malo koga dotiče,“ navode iz nedeljnika „Vreme“.

Opširan intervju sa Tatjanom Lazarević biće objavljen u narednom broju „Vremena“.

Dosadašnji dobitnici priznanja nedeljnika „Vreme“

Priznanje za ličnost godine „Vreme“ dodeljuje od 2001. godine. Od tada do danas, ličnosti godine nedeljnika „Vreme“ bili su: Božidar Đelić (2001), Mlađan Dinkić (2002), Ljiljana Raičević (2003), Rasim Ljajić (2004), Vladimir Vukčević (2005), Zdravko Ponoš (2006), Sonja Liht (2007), Vigor Majić (2008), Milica Delević (2009), Dragan Đilas (2010), Ivan Tasovac (2011), Jovan Ćulibrk (2012), Branko Kukić (2013), Olja Bećković (2014), Saša Janković (2015), Ivan Ivanji (2016) i Ivan Medenica (2018).

KoSSevu i nagrada Dušan Bogavac ranije ove godine

Krajem oktobra redakciji KoSSeva je uručena i novinarska nagrada za etiku i hrabrost Dušan Bogavac. Portal KoSSev je bio 28. dobitnik ove nagrade koja se dodeljuje od 1991. godine.

U obrazloženju odluke, uz podsećanje na osnivanje KoSSeva pre četiri godine, navodi se:

„Tokom proteklih godina redakcija je, uprkos svim izazovima, smetnjama i pritiscima, uspela da odbrani principe hrabrog, časnog i nezavisnog novinarstva.“

Takvim odnosom prema žurnalističkoj profesiji, poručuju kolege iz Beograda, KoSSev je stekao veliko poverenje kako lokalne zajednice, tako i čitavog regiona.

Tagovi

Povezani tekstovi