Urednici KoSSeva uručen francuski orden viteza Nacionalnog reda za zasluge

Izvor:Kossev
Izvor:Kossev

Urednici portala KoSSev Tatjani Lazarević uručen je orden viteza Nacionalnog reda za zasluge u rezidenciji Francuske ambasade u Prištini.

 

U Rezidenciji Francuske ambasade u Pristini održana je ceremonija, na kojoj je urednici KoSSev portala orden uručio ambasador Francuske Olivije Gero.

 

U obrazloženju odluke se navodi da „ovo priznanje Francuske nagrađuje istaknute usluge koje ste pružili kroz svoju profesionalnu aktivnost i predstavlja podsticaj da nastavite svoju posvećnost opštem dobru“.

 

Ambasador Gero je u svom govoru pohvalio profesionalni i kvalitetni rad Lazarević, kao i samog KoSSev portala.

 

“Želeo bih da istaknem vašu posvećenost u prilog nezavisnog i objektivnog informisanja na srpskom jeziku na severu Kosova i ne samo na srpskom. Vaš rad zahteva hrabrost naročito da se suprostavite snažnim strukturama. Cenu koju vi plaćate kako bi mi dobili informacije je rezultat i pretnji i pokušaja zastrašivanja i to bih želeo da istaknem”, izjavio je Gero.

 

Dobitnica nagrade, Tatjana Lazarević je kazala da je taj orden veliko priznanje za nju i njen mali tim.

 

“Branimo pravo na slobodu reči i mišljenja. Merim naš uspeh i uvek kažem da je nedovoljan, ali realno sagledavam krizu, ozbiljnu krizu u kojoj se novinarstvo danas nalazi, naročito težak položaj srpskih medija.

 

Izloženi smo neprestanom sudu javnosti, toj istoj za koju isključivo radimo i nosimo svoju odogovnost i koja je još uvek naš najveći saveznik. To je veliko breme, ali ono prirodno, i ja ga sa zahvalnošću primam, sa zahvaljnošću primam i ovaj orden”, rekla je Lazarevic.

 

Lazarević je za viteza Nacionalnog reda za zasluge proglašena dekretom francuskog predsednika koji je izdat 26. jula prošle godine.

Tagovi

Povezani tekstovi