Urednik i snimatelj TV Valjevo plus neće tužiti muškarca koji je oštetio kameru

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Glavni i odgovorni urednik TV Valjevo plus Predrag Lučić i snimatelj Aleksandar Milinković odlučili su da neće krivično goniti muškarca koji im je tokom protesta u subotu oštetio profesionalnu kameru, koji se zbog toga izvinio, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Lučić i Milinković su izveštavali sa protesta u selu Popučke, na ulazu u Valjevo, kada je muškarac, koji vozilom nije mogao da nastavi put zbog blokade, svom silinom udario profesionalnu kameru ove televizije i oštetio je.

 

Snimatelj i novinar nisu povređeni u incidentu, povodom kog su dali izjave policiji i tužilaštvu. Lučić je Udruženju novinara Srbije rekao da je napadača zaustavila saobraćajna policija na putu ka Beogradu, u mestu Divci, i alkotestom ustanovila da ima 1,53 promila alkohola u krvi.

 

„U tužilaštvu smo juče bili sa čovekom koji je udario kameru. Izvinio se. Nije u pitanju nikakav organizovani napad. Sve smo proverili i ne radi se o odborniku SNS-a iz Mionice. U pitanju je revolt pojedinca. Nećemo ga goniti, niti se pridružujemo krivičnom gonjenju“, rekao je Lučić.

Tagovi

Povezani tekstovi