Urednik sportske rubrike na RTS-u otkrio kad se Aca Stojanović vraća na javni servis

Aleksandar Stojanović, Snimakk ekrana RTS
Aleksandar Stojanović, Snimakk ekrana RTS

Aleksandar Stojanović nije trajno napustio Radio televiziju Srbije, tvrdi za Danas urednik sportske rubrike na javnom servisu Zoran Marković.

– Aca je uzeo neplaćeno odsustvo 10 meseci i očekujemo da se vrati do leta, odnosno da komentariše Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će prenositi RTS. Nema nikakvih pritisaka, ništa to nije neočekivano. On je jednostavno pitao da mu izađemo u susret da uzme neplaćeno odsustvo zbog privatnih obaveza. Mi smo mu kao dugogodišnjem kolegi izašli u susret i dogovorili se da nastavi ovde kada bude EURO – rekao je Marković.

 

Poznato je da Stojanović već duže vreme vodi podkast jedne poznate sportske kladionice, ali navodno nema nameru da tamo zasnuje trajni radni odnos.

 

Izvori Danasa bliski javnom servisu navode da je Stojanović navodno već neko vreme nezadovoljan platom i atmosferom na RTS-u, iako u sportskoj rubrici važi za „zaštićenog novinara“ koji godinama unazad ima privilegiju da bira koja će takmičenja komentarisati, odbijajući da vodi utakmice srpskih fudbalskih klubova u evropskim takmičenjima.

 

Nezvanično je nedavno tražio da više ne vodi ni mečeve reprezentacije Srbije pošto je navodno privatno imao nesuglasice sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem.

 

Javna je tajna RTS-a da je bio u grupi novinara koja je 2018. godine tražila da više ne prenosi utakmice Svetskog prvenstva. Podsetimo, tada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bez ikakve osnove javno osudio novinara Miloša Krivokapića zbog načina komentarisanja meča između Rusije i Hrvatske.

 

Posle tog slučaju komentatori RTS-a su naprasno otvarali bolovanja i tražili slobodne dane, pa je tadašnja urednica zabavnog i sportskog programa, Olivera Kovačević, navodno morala da izda službenu naredbu Stojanoviću da mu je radna obaveza da prenosi finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske. On je taj posao odradio bez ikakvog „žara“ i „uzbuđenja“ po kojima je poznat kao komentator.

Tagovi

Povezani tekstovi