Utakmicu obeležilo divljanje navijača i sukobi

Hrvatska štampa danas je detaljno izvestila o incidentima koji su propratili jučerašnju rukometnu utakmicu Zagreb – Partizan u Zagrebu ističući da je povređeno pet novinara iz Srbije, ali i jedna žena, sudija.

„Večernji list“ piše da su napadi na voz i autobus sa navijačima i igračima iz Srbije bili uvertira za jučerašnju utakmicu za koju su neki priželjkivali da bude prvi veliki obračun hrvatskih i srpskih navijača posle Maksimira 1990.

Pod naslovom „Bed blu bojsi napali Grobare“ današnji „Vjesnik“ piše da su utakmicu obeležili mnogobrojni incidenti, divljanja navijavča, među kojima i dva napada na srpske novinare, te sukobi s policijom, koja je u obuzdavanju navijača morala da upotrebi i suzavac.

U sukobima je teško povređen jedan državljanin SCG, dok su dvojica njegovih kolega, te dvojica policajaca zadobili lakše povrede, a oštećeno je i nekoliko automobila i dva autobusa, navodi zagrebački dnevnik.

„Slobodna Dalmacija“ pod naslovom „BBB kamenovali autobuse sa ‘Grobarima’, srbijanskim novinarima i igračima“ ističe da su domaći navijači nastavili da divljaju i posle utakmice.

Na internet sajtu Indeks navodi se da iako je uprava rukometnog kluba „Zagreb“ u više navrata poručila navijačima „Partizana“ da neće moći da dobiju nijednu ulaznicu za nedeljni susret, Grobari su ipak doputovali u Hrvatsku.

Uz detaljan opis incidenata, dodaje se da „tokom utakmice nije bilo incidenata, ali da su Bed blu bojsi gromoglasno bodrili igrače Zagreba, dok su gosti iz Beograda dobili već uobicajenu porciju psovki i uvreda karakterističnih za susrete hrvatskih i srpskih klubova“.

Tagovi

Povezani tekstovi