VASIĆ: Lepo je kad vas nagrađuju

Počašćen sam i veoma zadovoljan. Lepo je kad vas nagrađuju. Ova nagrada dopunjuje nagrade koje sam dosad dobio – izjavio je Danasu novinar nedeljnika Vreme Miloš Vasić.
Za Nagradu „Braća Karić“ za oblast novinarstva, publicistike i izdavaštva je bilo 29 kandidata, saopštila je Gordana Suša, član nadležnog žirija, koji se za Vasića odlučio, kako je obrazloženo, i zbog toga što je „beležio slabost, alavost ili bar neotpornost novih vlasti na moć, novac i polusvet od estrade do podzemlja i organizovanog kriminala“.


– Generalni direktor korporacije Trajal iz Kruševca Miloš Nenezić je za dve godine uvrstio Trajal u najuspešnija preduzeća u Srbiji. U Trajalu je vrednost mesečne proizvodnje sa početka 2003. od 2,8 miliona evra uvećana i dostigla u poslednjem kvartalu prošle godine 4,5 miliona evra, a prvih meseci 2005. i celih pet miliona evra – rekao je Ljubodrag Savić, član žirija Fondacije „Karić“, podsetivši da je Trajal prethodno bio prezadužen, račun korporacije blokiran, a radnici na prinudnim odmorima.
Za stvaralaštvo u kulturi i umetnosti nagrađen je Bora Dugić. Prema rečima Dragoslava Devića, člana žirija, Dugić je „samoukog talenta uspeo da doživi svetsku muziku i otkrio da frula može da svira i Baha i Mocarta, što je fenomen u svetu“.
Obrazlažući dodelu Nagrade „Braća Karić“ za oblast nauka i istraživački rad Tomislavu Đokiću, redovnom profesoru Medicinskog fakulteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, član žirija Ivan Justinijanović je istakao da je Đokić u svetu priznat po izučavanju oblasti biologije ćelije respiratornog sistema, odnosa respiratornog i digestivnog sistema, te da je u najteže vreme osnovao Institut za biomedicinska istraživanja.
– Torao Tokuda, predsednik Upravnog odbora japanskog Tokushukai Medical Corporation, velikim donacijama u kapitalnim dijagnostičkim aparatima pomogao je mnogim bolnicama u Srbiji, a stručnjacima iz Srbije omogućio usavršavanje i specijalizaciju u Japanu – kazala je Ljiljana Marković, član žirija Nagrade „Braća Karić“ za humanitarne aktivnosti, jačanje mira i prijateljstva među narodima. M. Z. M.

Tagovi

Povezani tekstovi