Većina štampanih medija favorizuje SNS

novine-magazini-12-03-14

[box align=’box-left’ id=’4747′]

Glavni trend kampanje – ogromna podrška medija vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci se nastavlja. Ova stranka favorizovana je u pet od posmatranih osam listova (Novosti, Alo, Politika, Kurir i Informer – procenat zasupljenosti od 31 do 65 odsto).

Dnevni listovi Blic i Naše novine ove nedelje nisu favorizovali nijednu stranku, dok dnevni list Danas i dalje drži ubedljivo prvo mesto i po fer tretmanu i po raznolikosti tema koje obrađuje, ali i po tome što je jedini dnevni list koji kritički piše o Srpskoj naprednoj stranci.

I drugi zaključak – izrazito negativna kampanja koja se vodi protiv najveće opozicione stranke u dnevnim listovima Kurir i Informer potvrđuje se treće nedelje za redom. Pri tom, dnevni list Informer se sve više fokusira i na negativnu kampanju protiv Socijalističke partije Srbije (ove nedelje od 9 članaka o toj stranci, 7 su negativni). Kurir je imao 14 članaka o Demokratskoj stranci i svih 14 su izrazito negativni (nasuprot tome objavljeno je 30 članaka o SNS-u i svi su pozitivni). 

Kuća ljudskih prava i demokratije koju čine: Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM, Helsinški odbor za ljudska prava i Centar za praktičnu politiku.

Tagovi

Povezani tekstovi