Veljković: Preteće pismo Otporu

Pripadnik požarevačkog Otpora Momčilo Veljković je novinarima u Skupštini Srbije kaže da je preteće pismo naslovljeno na Veljkovića, Lukovića i Nebojšu Sokolovića, da su ga u Otporu dobili 11. jula, a da je datirano sa 10. julom. On navodi da je pismo potpisao Srpski patriotski savez i dodao da pismo nije predato policiji.


On je rekao da se o okolnostima prošlonedeljne saobraćajne nesreće, u kojoj su poginuli njegov brat Mile Veljković, kao i Radojko Luković i Aleksandar Mitrović, još nisu oglasili ni policija ni istražni sudija.


“Najgore je to što smo u prostorijama Otpora dobili preteće pismo vulgarne sadržine. Evo jednog citata: ‘Vrati se Marko, Požarevac te zove i pobi iz Otpora, kerove ove. Više nema oproštaja i Tebe Momčilo ćemo masakrirati’“, naveo je Veljković.


Prema njegovim rečima preteće pismo uvredljive sadržine, stiglo je u Otpor 11. jula, datirano je sa 10. julom, a potpisao ga je Srpski patriotski savez. Veljković je dodao i da preteće pismo nije predato policiji.


Organizacija koja se predstavlja kao „Srpski patriotski savez“ poslala je početkom jula pismo predsedniku opštine Loznica Vidoju Petroviću, u kojem se preti njemu i njegovoj porodici.

Tagovi

Povezani tekstovi