VIDEOMEDEJA – konkurs za umetnike

slika: VIDEOMEDEJA
slika: VIDEOMEDEJA

Obaveštavamo vas da je raspisan Konkurs za 28. Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA koji će se održati u periodu od 10. do 12. oktobra 2024. godine u Novom Sadu.

 

Rane prijave su otvorene od 1. februara do 29. februara 2024. godine sa popustom na donaciju ili su besplatne. Redovne prijave se primaju od 1. marta do 15. juna 2024. godine, a produžene prijave od 16. juna do 10. jula 2024. godine, u ovom kasnom periodu nema mogućnosti popusta niti besplatnog prijavljivanja. 

 

Prijavljivanje se vrši isključivo online.

 

Prijave su postavljene na sajtu Videomedeje i umetnici mogu lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko našeg formulara ili preko dugih svetskih platformi: FilmFreeway, Festhome, Sfilmmaker i WFCN

 

Festival dodeljuje Videomedeja Grand Prize za najbolji rad iz takmičarske selekcije u iznosu od 1.000 eura, Bogdanka Poznanović nagradu za najbolji rad iz Srbije, nagradu publike i pohvale.

 

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz sledećih kategorija i audio-vizuelnih medija:

 

PROJEKCIJE: video umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije

 

MEDIJSKI PROJEKTI: medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna vizuelna umetnost, XR (eXtended Reality), AR (augmented reality), VR (virtual reality), MR (mixed reality), robotski objekti, net i projekti društvenih medija, Metaverse, audio-vizuelni nastupi i eksperimenti, AI umetnost 

 

Bilo bi nam veoma drago da primimo predloge od urednika i producenata/distributera za netakmičarski, revijalni deo programa.

 

Više o uslovima prijavljivanja ovde

 

Kontaktirajte nas:

office@videomedeja.org – za opšta pitanja i smernice

pr@videomedeja.org ili +381 (0) 65 22 99 092 – Marijana Topo, kontakt za medije i dodatne materijale

 

Koristite priliku da učestvujete na Festivalu Videomedeja i osvojite vredne nagrade, ali i da se povežete sa umetnicima i stručnjacima iz celog sveta. Vaš rad će biti viđen i promovisan na preko 10.000 ciljanih adresa i medija, otvarajući vam vrata ka novim mogućnostima. 

 

Prijave ovde.

 

Izvor: VIDEOMEDEJA

Tagovi

Povezani tekstovi