Vidojković: Jedan od 15 prijavljenih je dolijao, otvaram šampanjac

Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

– Jedan od petnaest prijavljenih je dolijao. Bravo za sistem – ovako za Danas pisac i novinar Marko Vidojković komentariše vest da je uhapšen četrdesetsedmogodišnji Valjevac koji je njemu u koautoru emisije „Doba“, loš, zao” Nenadu Kulačinu pretio putem društvenih mreža.

– Bravo za sistem koji je kriv za lavinu pretnji koju smo dobili proteklih nedelja, kao rezultat manijačke režimske kampanje protiv našeg podkasta. Tužilaštvo se našlo između sistema i ispranih mozgova sistema, radna grupa za zaštitu novinara je prošle nedelje imala dva vanredna sastanka posvećena pretnjama koje svakodnevno dobijamo i napokon, posle više godina maltertiranja i progona, jedan lik je uhapsen. Zahvaljujem se tužilaštvu i policiji i otvaram šampanjac – poručio je Vidojković.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija uhapsila S.N. (47) iz Valjeva, koji se tereti da je sa svog naloga na jednoj društvenoj mreži uputio pretnje novinarima Nova S Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu.

 

Kako se navodi, on se sumnjiči da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Tagovi

Povezani tekstovi