Vlada CG pozvala Tužilaštvo da reaguje i spreči širenje mržnje putem medija

„Izmišljotina i podvala o navodnom incidentu u podgoričkoj školi koju je objavio portal IN4S, a prenela srpska agencija Tanjug, deo je osmišljene propagande usmerene protiv Crne Gore i svih njenih građana“, navodi Vlada u saopštenju.

Kako se navodi, posebno su zabrinuti što takvi ataci ne zaobilaze ni decu u školama, koja su primeri suživota i tolerancije koja krasi Crnu Goru.

„Pozivamo Tužilaštvo da odlučno reaguje i stane na put širenju nacionalne mržnje i netrpeljivosti čiji je jedini cilj ugrožavanje mira i stabilnosti u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Portal In4s je objavio da je jedna učenica vređala učenike srpske nacionalnosti, da je donosila nož u školu i stavljala ga pod grlo drugoj učenici srpske nacionalnosti kao i da je vikala „Mrš Srbi napolje, ovde vladaju Hrvati“, da im je pretila „Videćete vi Srbi što vas čeka“, kao i da se sve to događalo pred pojedinim nastavnicima škole.

Pisanje portala In4s preneli su brojni srpski mediji.

Uprava podgoričke Osnovne škole „Dragiša Ivanović“ negirala je danas da se u toj školi dogodio incident na nacionalnoj osnovi, odnosno da je bilo nasilja između učenika.

Tagovi

Povezani tekstovi