Vlada Srbije: Zakon o policiji povlači se iz procedure

Izvor: Canva
Izvor: Canva

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, u konsultacijama i u dogovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, dala je nalog da se Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povuče iz procedure usvajanja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

U skladu sa svim razgovorima koje je u prethodnim danima predsednica Vlade imala sa relevantnim organizacijama, na Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima dalje će se raditi kroz široke konsultacije, dodaje se u saopštenju.

 

Cilj je, kako se navodi, da se razjasne sve nedoumice u javnosti i da svako razume intenciju zakona koji je od posebne važnosti za bezbednost svih građana Republike Srbije.

 

Podsetimo, predstavnici opozicije i nevladinih organizacija prethodnih dana jednoglasno su poručivali da se zakon o policiji mora povući, jer ugrožava prava i slobodu građana.

 

Politizacija policije i protivustavna ovlašćenja policijskih službenika, u najkraćem su bile ključne zamerke na Nacrt zakona.

 

Iz Narodne stranke su najavljivali i da će pozvati građane na „velike i masovne proteste“ ako Zakon o policiji ne bude povučen iz skupštinske procedure.

Tagovi

Povezani tekstovi