Vlasnicu nikad nisu ni videli

U ovoj godini isplaćena je samo jedna plata, i to 66 odsto od zarade, zahvaljujući uplati iz budžeta opštine Sombor za programe na jezicima manjina. Osim na srpskom, ova radio stanica emituje program na mađarskom, bunjevačkom i povremeno na romskom jeziku. „Novu vlasnicu Radio Sombora Irenu Vuksanović iz Beograda zaposleni nisu ni videli, nije nam predočen plan i program rada, pa 21 zaposleni ne zna šta će biti sutra“, istakao je poverenik „Nezavisnosti“ Siniša Stričević. Stipan Benić, član ovog sindikata predočio je da je nova „gazdarica“ spremna da raskine ugovor o kupovini, ukoliko joj se vrati uplaćeni novac. Šefovi odborničkih grupa u Skupštini opštine Sombor zatražili su od Agencije za privatizaciju da se raskine ugovor o kupoprodaji, odnosno da se Radio Somboru vrati status javnog preduzeća, ali problemi Radio Sombora nisu uvršteni ni na jučerašnju sednicu SO Sombor, iako su zaposleni to zatražili pre više od mesec dana.
– Niko ne reaguje na naše zahteve da se utvrdi status ove kuće, sa novom vlasnicom samo sam komunicirao mobilnim telefonom, u budžetu opštine za ovu godinu nisu predviđena sredstva za Radio Sombor, jer je ovaj radio od kraja januara akcionarsko društvo. Ne primamo plate, ne plaćaju se doprinosi i mi smo paktično nezaposleni – naglasio je Benić.
Novinar David Kecman je rekao da program teče kao da je sve u redu, da niko osim radnika ove kuće ne brine o informisanju, a da je neizvesnost sve veće breme.


Đ. Kukić

Tagovi

Povezani tekstovi