Vlast i provladini mediji ponovo o ugroženosti Vučića: Ana Brnabić targetirala i nezavisne medije

Foto: N1
Foto: N1

Zašto je još prošle godine otkrivena skaj prepiska crnogorskih kriminalaca danas ponovo aktuelizovana u Srbiji? Ana Brnabić poručuje da predsednik Vučić predstavlja jedinu branu mafiji, a da ga kriminalci udaraju preko medija. Uz neizostavno targetiranje profesionalnih medija, vlast ponovo otvara priču da je ugrožena bezbednost predsednika Srbije.

 

Uobičajeno, još jedno jutro u kome je predsednica parlamenta osvanula na nacionalnoj frekvenciji. Počelo je pričom o napadima na prosvetne radnike, a onda odjednom priča dobija neuobičajen nastavak – prošle godine otkrivenu skaj prepisku crnogorskih kriminalaca.

 

„Zvicer, koji je još na slobodi, predstavlja najozbiljniju pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića“, rekla je Brnabić.

 

I još jednom, informaciju o ugroženoj bezbednosti predsednika države saopštava Ana Brnabić, a ostali najviši zvaničnici nastavljaju da o tome pričaju i na drugim nacionalnim frekvencijama.

 

Danas je veliki problem i bezbednosna pretnja, naročito po predsednika Srbije Aleksandra Vučića, to što je vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer na slobodi. Policije dve zemlje, a naročito Crne Gore, treba da se posvete tom problemu. Vučić je dao inicijalnu kapislu za borbu protiv organizovanog kriminala, zato je on i prepoznat kao glavna pretnja kriminalcima, saopštio je ministar policije Ivica Dačić.

 

Otkrivene poruke koje razmenjuju kriminalci treba ozbiljno razumeti i ispitati ih, ali sve, ne treba praviti selekciju, poručuje urednik vesti Nova S Slobodan Georgiev.

 

„Ako su skaj prepiske u kojima neko preti Vučiću stvarne, onda bi trebalo da pomislimo i da su skaj prepiske u kojima se govori da je brat predsednika Srbije umešan u poslove s kriminalcima isto tako stvarne, i najbolje bi bilo da tužilaštva i Srbije i Crne Gore uzmu sve te prepiske i postupaju po njima i provere ko šta radi, ko je gde“, smatra Georgiev.

 

A predsednica parlamenta izdvaja jednu, kako kaže ključnu poruku u kojoj vođa Kavčana govori o Vučiću.

 

„A onda ćemo mi medijski da ga udarimo“, kazala je Brnabić.

 

I onda opet, po ko zna koji put, Brnabić targetira profesionalne medije, koje ona naziva tajkunskim – kaže da zajedno sa Zvicerom rade protiv Vučića.

 

„To uvek ide preko onih koji su nekako navezani na neke zapadne fondove i koji su kao zaštićeni kao istraživački novinari i mediji“, rekla je Brnabić.

 

Ta publika radikalska ona stvarno veruje da je to tako i to je bio cilj kampanje koja traje već deset godina, kaže Georgiev.

 

„Ana Brnabić kao dugogodišnja predsednica vlade zna da je najveći korisnik zapadnih sredstava njena vlada i ako ona ima saznanja da strane vlade pomažu novinarima da rade protiv Vučića, treba da nam objasni šta je ona radila sa svim tim novcem koji je godinama dobijala“, ističe on.

 

A jutro je tako uobičajeno počelo.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi