Vlast očekivala antisemitski ispad

Komentarišući antisemitske poruke i poruke protiv B92, potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus konstatovao je u emisiji „Kažiprst“ Radija B92 da „među narodom u Srbiji nema antisemitskih osećanja, ali i da je poslednja akcija brižljivo isplanirana“.

„Tvrdim da u narodu ne postoji antisemitizam, ali se slažem sa gospodinom Acom Singerom da je ovo orkestrirana akcija, koja ima za cilj da naruši međunarodni ugled zemlje i ne mislim da je to interno nastalo, ali to je sada druga priča i hoću da kažem da najoštrije osuđujem to. Taman kada smo počeli da obnavljamo međunarodni ugled zemlje, jedna akcija se sprovodi da naruši taj ugled. Ovo jeste orkestrirana akcija, ali ona ima drugi izvor i cilj i treba da ozbiljno shvatimo i da se ozbiljno borimo oko toga“.

Na pitanje novinara da li može da saopšti informaciju ko orkestrira tu akciju, Labus je odgovorio: „Ne mogu ništa više da vam kažem, ali mi smo ovu akciju očekivali nekoliko meseci unatrag. O tome postoje informacije. Ovo je nastalo u momentu kada zemlja obnavlja narušeni ugled u svetu i to sigurno nije nešto što izražava osećanje našeg naroda, običnog građanina“.

Podsećamo, u Beogradu su se u utorak ujutro pojavili antisemitski grafiti i plakati na kojima se B92 označava kao jevrejski i poziva na bojkot programa B92. Na udaru se našlo i Jevrejsko groblje. Na ulazu se pojavio grafit „Jevreji, paraziti, napolje iz Srbije“, „Hoćemo slobodu, a ne jevrejski jaram“, „Srbija Srbima“, uz nacrtana četiri ocila i znak jednakosti između B92 i Davidove zvezde.

Tagovi

Povezani tekstovi