Vodič za novinare: Kako izveštavati o Narodnoj skupštini

Izvor: SĆF
Izvor: SĆF

Slavko Ćuruvija fondacija, CRTA i Partneri Srbija u saradnji sa Otvorenim parlamentom pripremili su vodič za novinare koji sadrži informacije o tome kako izveštavati o radu Narodne skupštine republike Srbije.

 

 

Bez obzira na to što se skupštinske sednice odavno prenose na Radio-televiziji Srbije, dok se sednice skupštinskih odbora „strimuju” na sajtu Narodne skupštine, svaki će vam iskusni skupštinski izveštač reći da je izveštavanje sa lica mesta, dakle iz same Skupštine, nezamenjivo. Često se situacije koje obeleže skupštinski dan neće naći u direktnom prenosu, a sam boravak u Skupštini izveštaču daje mogućnost da dobije, zvanično ili nezvanično, dosta informacija, i to ne samo o tačkama dnevnog reda.

 

„Vodič za novinare: Kako izveštavati o Narodnoj skupštini Republike Srbije“ ima za cilj da pomogne u radu svim skupštinskim izveštačima kao i onima koji će o tek postati. Autori Denis Kolundžija i Tatjana Aleksić sabrali su na jednom mestu sve korisne informacije – od toga kako se akreditovati i o uslovima izveštavanje, preko toga kako funkcioniše Narodna skupština i njeni odbori i kako izgleda proces donošenja zakona, do objašnjenja najvažnijih pojmova, a sve je upotpunjeno korisnim savetima za izveštače.

Vodič preuzmite ovde ovde

Tagovi

Povezani tekstovi