Vranjanci daju 27,7 miliona dinara prorežimskim medijima

Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay

Od 30 miliona dinara, koliko je od novca građana ove godine opredeljeno za sufinansiranje projekata lokalnih medija koji se realizuju radi izveštavanja u interesu građana, čak 27,7 miliona dinara dodeljeno je propagandnim glasilima aktuelne vlasti.

 

U komisiji za dodelu novca bili su, najpre, Miodrag Popov iz Beograda, Miodrag Miljković iz Niša i Valentina Zlatanović Marković iz Beograda, ali je Popov izašao, a na njegovo mesto postavljen je Slobodan Radičević iz Udruženja novinara Srbije (UNS).

 

Medijska kuća Radio-televizija (RTV) Vranje dobila je novac za sufinansiranje tri projekta – TV Vranje „Snažna deca, snažan grad“, u iznosu od 11,5 miliona dinara, Radio Vranje – „Moje lepo Vranje“, u iznosu od 1,19 miliona dinara i internet portal RTV Vranje, za projekat naziva „CYRL“, u iznosu od 1,1 miliona dinara. Tu je i Televizija Bujanovac, istog vlasnika, koja je od Vranjanaca dobila 760.000 dinara za realizaciju projekta „Biseri juga Srbije“.

 

Televizija Vranjska plus je za sufinansiranje projekta „Bez barijera“ od Vranjanaca dobila blizu 12 miliona dinara (11.950.000), dok je za projekat „Čudesan svet romske bajke – Cohanutno them romane paramizijengo“, internet portal ove televizije dobio blizu 1,2 miliona dinara (1.190.000).

 

Medijska kuća OK radio dobila je ukupno 1,2 miliona dinara, za projekat radio-stanice, „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“, 800.000 dinara i za projekat portala radija, „Znanjem protiv stigme i predrasuda o mentalnom zdravlju“, 400.000 dinara.

 

Podržan je rad i informativnog portala VranjeNews, opredeljivanjem 360.000 dinara za sufinansiranje projekta „Upoznaj etno postavku – upoznaj Vranje“, portala InfoPuls Vranje, za realizaciju projekta „Tehnologija i mladi“ (350.000 dinara), kao i Vranjski online magazin – VOM, iznosom od 250.000 dinara, za realizaciju projekta „Porodica kao stub lokalne zajednice“.

 

Za novi internet portal „Čuvari Srbije“ i realizaciju njihovog projekta „Kako mogu da pomognem“ opredeljeno je 150.000 dinara.

 

Cela rang-lista dostupna je na ovom linku.

 

Izvor: Slobodna reč

Tagovi

Povezani tekstovi