Vučić: Lično sam oduševljen idejom da N1 dobije nacionalnu frekvenciju

Vučić se juče, gostujući na Pinku, još jednom umešao u odnose kablovskih operatera. Kazao je da je TV N1 mogla da ima stopostotnu vidljivost, ali da je odbila ponudu Telekoma da je besplatno emituje. Reagujući na Vučićevu izjavu, TV N1 je saopštila da želi stopostotnu vidljivost, ali da besplatno može da se distribuira samo uz nacionalnu frekvenciju.

Postavljanje kamena temeljca za fabriku čokolade u Novom Sadu,

bila je prilika da od predsednika Vučića saznamo kakav je njegov stav o tome, ali on novinarki N1 nije dozvolio da završi svoje pitanje. Pošto ju je prekinuo, kazao je da nije nadležan za dodelu nacionalnih frekvencija, ali da bi lično voleo da N1 ima nacionalnu pokrivenost.

„To nadležne institucije donose odluke. Vi se prijavite, znate kad – kad se za to raspišu, steknu uslovi, nadležne institucije donose odluke. Što se mene tiče, ja sam lično oduševljen takvom idejom. Što se vi više vidite, to meni bolje“, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je o N1 govorio i u intervjuu za Forin polisi. Na konstataciju da neke nevladine organizacije koje prate slobodu štampe i pitanja demokratije krive Vladu Srbije i njene političke saveznike za pojačani pritisak na novinare u zemlji, kao i da su Reporteri bez granica ocenili da je novinar N1 (Miodrag Sovilj) bio „meta eksplozije javnog gneva bez presedana, podstaknutog od predsednikovih saveznika i provladinih medija“, Vučić je rekao da je novinar N1 napadao njega, a da je on bio veoma pristojan.

„Nisam mu rekao ni jednu jedinu reč, samo pokazao da ne govori istinu“, rekao je Vučić.

Na podsećanje Forin polisija da su Reporteri bez granica konstatovali da je novinar N1 trpeo verbalne napade i pretnje članova Vlade, Vučić je odgovorio: „To je glupo i pogrešno“.

Tagovi

Povezani tekstovi