Vučić: Najviše me zbunilo kako je KRIK došao do nekih informacija

„Pažljivo sam čitao tekst i najviše me je zbunio način na koji su do određenih informacija nekih došli. A inače ne volim kada neko prima poklone, al nisam stekao utisak to iz teksta. Ali u svakom slučaju, važno je da se sve prouči i veoma sam zainteresovan za to“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara N1.  

Zatim je dodao detalje za koje nije objasnio šta tačno znače: „Odakle neko može da uzme u zakup od nekoga automobil, ko uzima operativni lizing makar to bilo hiljadu evra ili tri hiljade evra, jer to je mnogo novca.“

Vučić je prokomentarisao i pisanje provladinog tabloida „Srpski telegraf“ koji je lažno optužio novinare KRIK-a da su uhodili suprugu Predraga Malog i njihovu šestomesečnu bebu rekavši da očekuje da nadležni organi uskoro objave sve informacije u vezi sa tim slučajem. 

„Uskoro ćemo da dobijemo celovitu sliku oko praćenja bebe i majke brata Siniše Malog, da vidimo ko je govorio istinu, a ko nije. Pošto su neki zamislili da je moguće da se neki koji su bili angažovani iz regiona sakriju i da se ne sazna ko iza toga stoji, ali ja sam uveren da će nadležni državni organi u saradnji sa nekim drugima u okruženju vrlo lako u narednom periodu dostaviti tačne informacije. I zato pre toga neću ni da se izjašnjavam“, kazao je Vučić.

Podsetimo, KRIK je otkrio da je Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, godinama vozio „audi a6“ u vlasništvu „Milenijum tima“, dok je stan te kompanije koristila njegova tadašnja devojka.

Firma „Milenijum tim“ angažovana je brojnim državnim projektima, među kojima je i „Beograd na vodi“. Osim toga, kompanija je radila gasifikaciju opština Smederevo i Grocka vrednu oko 60 miliona evra, a nedavno je dobila da gradi stanove za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju za 15 miliona evra. 

Eksperti sa kojima su novinari KRIK-a razgovarali naveli su da ovakav odnos brata ministra finansija i privatne kompanije može da se opiše kao klasičan primer korupcije.

Tagovi

Povezani tekstovi