Vučić: Ne bavim se medijima, ali polovina je protiv vlade

vucic-novosti-rs

[box align=’box-left’ id=’7338′]

„Svi nedeljnici poput vašeg… Je l’ ima neki da je na strani SNSa? Nema nijedan, izrazito su protiv. Da li su to Miškovićeve novine, direktno ili indirektno, nije važno, nema nikog. Od dnevnih listova? Koji je to dnevni list, osim jednog, na strani vlade ili na mojoj strani? Od televizija, osim jedne privatne televizije, koja je to još na strani SNSa?”, zapitao je Vučić u intervjuu magazinu „Nedeljnik” povodom godinu dana rada vlade.

„Budite pošteni pa mi recite jednu humorističku ili bilo kakvu emisiju u kojoj su kritikovani Boris Tadić ili moj drug Dragan Đilas? Ko je to smeo da radi? B92, Ivan Ivanović? Kada je to Ivan Ivanović kritikovao Dragana Đilasa? Pa nikada”, rekao je premijer, napomenuvši da je danas svaka emisija u Srbiji o tome „kako ćemo da se sprdamo sa Aleksandrom Vučićem i šta ćemo da slažemo protiv njega”.

Izuzetak je, podseća, bio Miki Manojlović, koji je upravo u takvoj humorističkoj emisiji rekao nešto pohvalno o njemu.

„I hvala mu što je imao hrabrosti da to kaže jer je jedan od retkih ljudi koji je pokazao da ima petlju i da ima hrabrosti da to uradi”, rekao je Vučić.

Upitan da li mu nedostaje „Utisak nedelje”, premijer je rekao: „Ja ne mogu to da kažem. Znate, bio bih licemer kada bih sada govorio – ja mislim sve najdivnije o nekome ko o meni govori najgore moguće stvari.”

Premijer je dodao i kako je u jednom momentu slušao da je „kriv za Antonelu Rihu”, a nema pojma o čemu se radi.

Podsetio je i kako je on politički veteran i da ne postoji čovek u Srbiji koji je imao toliko političkih duela kao on.

„Čak je Ivica Dačić još 1995. godine dao izjavu da prva pesnica radikala nije Šešelj nego Vučić i da mu je mnogo gore i teže sa Vučićem nego sa Šešeljem”, podsetio je premijer.

On je ispričao i kako se iznenadio kada mu je sin Danilo rekao: – „Ej, tata, ima troječetvoro u razredu koji su za tebe.” Pitam ga: „Kod tebe, znači, svi žuti?” Ja se izvinjavam, govorim bukvalno. On kaže: „Ma kakvi žuti, nema nikog za njih.” Sine, pa za koga ste vi to? „Mi smo tata za ono: 1389, radikali, Dveri, raspodelili smo.” Kako ste se, bre, raspodelili? Šta si ti? „Ne”, kaže, „nisam za njih, ali svi smo mi srpski nacionalisti.”

Tagovi

Povezani tekstovi