Vučić o Danasu: Veruju u sopstvene laži

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

U direktnom uključenju sa Bleda na TV Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kritikovao naslovnu stranu Danasa od utorka i tekst ekonomske rubrike o razlikama između potrošačke korpe i prosečne plate i penzije od 2010. do 2020. godine.

“U Đilasovim novinama brutalno su slagali svaki broj o potrošačkoj korpi 2010. i danas. Oni počinju da veruju u sopstvene laži, kao oni ljudi koji se sebi obraćaju u trećem licu. U laži su kratke noge, pa smo im svaku brojku demantovali. I molim Miladina Kovačevića, direktora Republičkog zavoda za statistiku, da izađe javno sa brojkama”, rekao je pored ostalog Vučić.

 

Danas će u izdanju od četvrtka 2. septembra objaviti tekst Miladina Kovačevića, kao i odgovor redakcije na napade povodom tog teksta.

Inače, Vučić je kritikovao i naslovnu stranu broja od srede 1. septembra,  povodom teksta o višku smrtnosti u Srbiji koji je objavio londonski Ekonomist, a po kome je vlast, kako smo objavili, prikrivala broj umrlih od korone.

 

Na TV Pinku večeras je gostovala i premijerka Ana Brnabić koja je posvetila pola vremena svog televizijskog nastupa listu Danas, zbog naslovne strane koja ju je „frapirala“, navodeći da je to sada „politički pamflet u vlasništvu Dragana Đilasa i tog dela opozicije“, dok je nekada bio list „za primer, jako profesionalan, objektivan, čini mi se fenomenalan“.

Tagovi

Povezani tekstovi