Vučić: Podići medijske slobode na evropski nivo

dunja-i-vucic

[box align=’box-center’ id=’7135′]

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Mijatović je pozdravila usvajanje novih medijskih zakona i čvrstu rešenost srpske Vlade da sprovede reforme u oblasti medija i naglasila da Srbija može da bude primer za zemlje u regionu u smislu uvođenja dobre evropske prakse,

Tema susreta bilo je poštovanje slobode medija, zaštita bezbednosti novinara, kao i zaštita slobodnog izražavanja uopšte, navodi se u saopštenju. 

Premijer Vučić je naglasio da je cilj srpske Vlade da podigne nivo medijskih sloboda na nivo koji je relevantan u svim zemljama Zapadne Evrope i izrazio spremnost da prihvati savete i predloge OEBS-a za unapređenje stanja u medijima. 

„Vlada Srbije donela je niz zakona u cilju jačanja slobode i nezavisnosti medija, što je i bio jedan od prioriteta ove Vlade prilikom njenog formiranja“, podsetio je premijer Vučić, navodi se u saopštenju.

Mijatović je izrazila je zadovoljstvo podrškom koju dobija u toku predsedavanja Srbije OEBS-om i istakla da je saradnja i komunikacija sa Vladom Republike Srbije na visokom nivou. 
„Bićemo vaši partneri. Želim da ovaj region ide napred, a to bez slobode medija nećemo postići. To je moj jedini cil“, zaključila je Mijatović.

Ona je dodala da je potvrđivanje optužnice u slučaju Slavka Ćuruvije važan primer za Srbiju i region. 

Istovremeno, predstavnica OEBS-a pohvalila je spremnost srpskog premijera da se država uključi u rešavanje problema bezbednosti novinarke Brankice Stanković.

Tagovi

Povezani tekstovi