Vučić: Zamolio sam Željka Mitrovića da ukine rijaliti, videćemo hoće li pristati

Foto: Printscreen/TV Pink
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću uputio molbu da kroz nekoliko dana razmotri opciju da ukine rijaliti programe na toj televiziji.

Jedan od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“ jeste upravo ukidanje programa koji promovišu nasilje, poput rijalitija.

 

 

„Ja sam razgovarao sa vlasnikom vaše televizije i zamolio ga i rekao mu da jedan deo građana Srbije smatra da rijalitiji nisu dobra stvar. Ja znam kakav je njegov (Mitrovićev) i stav kuće i dobrog dela gledaoca koji gledaju taj program“, rekao je Aleksandar Vučić za TV Pink.

 

Istakao je da je to „njegova molba“ Mitroviću pre nego što krene da se razgovara o tome.

 

„Naravno, te zabrane ne mogu da važe samo za njega, nego i za sve druge, ali sam ga zamolio da, pre nego šte razgovara u okviru REM-a o svemu tome, sam napravi taj potez“, rekao je Vučić i dodao:

 

„Ne može to za dan da se završi, ali za nekoliko dana možda razmotri mogućnost da to ukine, da li će ili neće, to ćemo da vidimo. Svakako sam ja rekao i spremni smo da razgovaramo o tome, ali i o svim drugim stvarima.“

 

Rekao je da je ono o čemu nikako neće razgovarati „valada bez izbora“.

 

Podsetimo, hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa, jedan je od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“.

Tagovi

Povezani tekstovi