Vučo: Tijanić pobegao

Tijanićev zastupnik iz advokatske kancelarije Zdenka Tomanovića dostavio je juče sudiji Jeleni Milinković opravdanje direktora RTS da se nalazi na službenom putu.
– Tijanić je pobegao sa suđenja, jer mu u ovom trenutku ne odgovara da se pojavi na sudu zbog toga što bi time narušio sopstvenu promociju za mesto direktora javnog servisa, jer je on još vršilac dužnosti. Očekujemo da će izbegavati suđenje dok ne bude postavljen na mesto direktora, što ćemo naravno pokušati da osujetimo. On zloupotrebljava ovaj krivični postupak, jer ga koristi za nova nasilja. Trudiću se da stanem na put njegovom siledžijskom egzibicionizmu i zloupotrebi pravosuđa – izjavila je za Danas Biljana Kovačević Vučo.
Prema njenim rečima, njihova dosadašnja saznanja ukazuju na to da je dokument koji je Tijanićev punomoćnik predao sudu falsifikovan. Vučo objašnjava da se u dokumentu navodi da je Tijanić otišao sopstvenim automobilom u Švajcarsku kako bi prisustvovao vork šopu.
– Podneću prijavu protiv Tijanića zbog falsifikovanja ukoliko se pokažu tačni podaci da se nijedan vork šop ne održava u Švajcarskoj i da ne postoji organizacija čije je ime navedeno kao ime organizatora – najavila je Vučo.
Tijanić je tužio Biljanu Kovačević Vučo za klevetu, kao izdavača publikacije „Slučaj službenika Aleksandra Tijanića“ u kojoj su sabrani njegovi citati i tekstovi. Predsednica Komiteta kaže da on očigledno nije zadovoljan sopstvenom biografijom.
Nastavak suđenja sudija Jelena Milinković je zakazala za 19. septembar ove godine.


I. P.


 

Tagovi

Povezani tekstovi