Vuk Cvijić: U Srbiji zakon ne važi za sve (VIDEO)

Snimak ekrana: Insajder
Snimak ekrana: Insajder

Sporost i ćutanje institucija daju za pravo onima koji misle da živimo u državi u kojoj je sve moguće – osim da pravda bude zadovoljena, i to u razumnom roku. Skoro dve nedelje je prošlo od sukoba novinara “Radara” Vuka Cvijića – koji je zadobio telesne povrede, i direktora “Srpskog telegrafa” Milana Lađevića. Policija ćuti, dok iz Tužilaštva kažu za Insajder da im MUP još nije dostavio snimke sa nadzornih kamera!? Vuk Cvijić je tek danas dao iskaz u Tužilaštvu.

 

Fizički napad u podne, u centru glavnog grada. Više nadzornih kamera, prometno mesto – sve to nije dovoljno policiji i tužilaštvu da posle skoro dve nedelje saopšte šta se tačno desilo. Na pitanja Insajdera dokle je stigla istraga i da li je policija dostavila tužilaštvu snimke sa nadzornih kamera, odgovoreno nam je samo iz Prvog osnovnog tužilaštva. Kažu da im snimci još nisu dostavljeni, ali da policija za to ima rok od mesec dana.

 

 

Novinar Vuk Cvijić, koji je danas dao izjavu u Tužilaštvu, odmah po incidentu je izjavio da ga je, bez razloga, Milan Lađević napao i udario ga. Da su mu nanete povrede, ima i lekarsku potvrdu. Sa druge strane Milan Lađević i tablodi odmah su objavili dijametralno suprotnu verziju priče, navodeći da je Cvijić provocirao Lađevića i iscenirao da ga je ovaj odgurnuo. Ministarka pravde Maja Popović bila je „sigurna“ da će nadležni organi, kako je rekla, u „najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolnosti“ napada na novinara Vuka Cvijića:

 

“Mi imamo, nažalost, obećanje. I o nekim tim postupcima o kojima sam ja pisao; gde su mnogo ozbiljnije posledice, gde su i ljudi stradali, ali nemamo rezultate, a imamo obećanje da će biti jako brzo rešeni. Ovde ne vidim što se mene tiče u ovom postupku da se bilo šta ubrzano ili dešava po nekoj uobičajenoj proceduri i izgleda ovde, nažalost, u Srbiji su zakoni isto napisani, ali ne važe za sve“. – rekao je za Insajder Vuk Cvijić, novinar nedeljnika “Radar”.

 

Da se u nekim slučajima, poput ovog, postupak odugovlači, a u drugima postupa ekspresno – nije ni novost, ni normalnost. U uređenim zemljama normalno bi bilo da su svi jednaki pred zakonom koji, po istom principu, važi za sve.

 

Izvor: Insajder

Tagovi

Povezani tekstovi