WB6 media: Podrška slobodi i pluralizmu medija na Zapadnom Balkanu

wb6cif-logo

Poziv za prijave za kvalitetno i inovativno novinarstvo

GIZ poziva nezavisne medijske organizacije, nacionalne i lokalne medije, i ostale medijske aktere koji rade na području Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija) da se prijave na konkurs za dodelu grantova za kvalitetno i inovativno novinarstvo u okviru programa: Podrška slobodi i pluralizmu medija na Zapadnom Balkanu, koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi GIZ u saradnji sa Internjuzom i DW Akademijom.

Ovaj program ima za cilj da unapredi kapacitete profesionalnih nezavisnih medijskih organizacija, što će im pomoći da se bolje prilagode promenljivom medijskom okruženju, kroz pomoć u stvaranju modernog visokokvalitetnog sadržaja i odgovarajućih poslovnih modela nakon toga.

 

Uzimajući u obzir oskudne ljudske i finansijske resurse nezavisnog medijskog sektora, ovaj Program pruža podršku koja se sastoji od kombinacije bespovratne podrške, prilagođene tehničke podrške i niza aktivnosti izgradnje kapaciteta za unapređenje medijskog poslovanja i razvoj visoko kvalitetnog novinarstva.

 

Biće dodeljeno oko 30 projekata, a veličina pojedinačnih grantova je maksimalno do 25000 evra. Projekat će trajati do godinu dana. Rok za prijave je 20. novembar 2022. godine.

 

Više o uslovima, načinu konkurisanja, kriterijumima, kao i sve ostale potrebne informacije, pronađite na sledećem linku.

Tagovi

Povezani tekstovi