WhatsApp neće raditi na starim telefonima

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Od 31. decembra, popularna aplikacija za slanje poruka koja ima više od 2 milijarde aktivnih korisnika širom sveta, više neće podržavati 49 starijih modela pametnih telefona uključujući, između ostalih, iPhone 5 i iPhone 5c, sedam modela Samsung Galaxy telefona objavljenih 2013. i ranije, i nekoliko Huawei, LG i Sony Xperia telefona.

 

Korisnici ovih modela telefona će biti upozoreni pre nego što WhatsApp prestane da podržava njihov operativni sistem. Kompanija je rekla da će takođe poslati nekoliko podsetnika korisnicima za nadogradnju.

 

Od 31. decembra, WhatsApp će podržavati samo Android uređaje koji koriste OS 4.1 i novije, iPhone uređaje koji koriste iOS 12 i novije, i telefone koji rade na Linux KaiOS 2.5.0 i novijim.

 

To znači da će korisnici sa pametnim telefonima koji se ne mogu ažurirati na potreban operativni sistem morati da nadograde svoje uređaje da bi nastavili da koriste WhatsApp.

 

WhatsApp je rekao da redovno pregleda koje operativne sisteme treba da podrži i da na osnovu toga koji su uređaji i softver najstariji i koji imaju najmanji broj ljudi koji ih još uvek koriste, odlučuje o daljem ažuriranju.

 

„Ovi uređaji takođe možda nemaju najnovija bezbednosna ažuriranja ili možda nemaju funkcionalnost potrebnu za pokretanje WhatsAppa“, navodi kompanija.

 

U oktobru je WhatsApp prestao da podržava iPhone uređaje koji koriste iOS 11 i stariji softver.

Tagovi

Povezani tekstovi