Za lečenje Radmile Čolić potrebno još sredstava

Nedavni rezultati magnetne rezonance urađeni na Onkološkoj klinici u Beogradu pokazuju da nema recidiva što je zbog agresivne prirode tumora vrlo značajno.

Za nastavak lečenja je predložena šestomesečna kontrola i terapija lekom GcMaff koji se nabavlja preko klinike u Nemačkoj i za koji treba prikupiti još malo sredstava.

„Zahvaljujemo se humanim organizacijama i pojedincima na istrajnoj i nesebičnoj pomoći a posebno listu Danas, koji je podneo najveći teret u lečenju svoje donedavne radnice“, poručuje porodica.

Radmili je prošle godine dijagnostikovan tumor mozga Glioblastoma 4. gradusa koji se javio kao recidiv posle uspešno izvedene operacije i zračne terapije 2006. godine. Tokom juna 2018. godine je osetila smetnje u govoru i motoričku slabost, a snimak magnetne rezonance je ukazao na novi tumor.

Ponovna operacija je urađena 20. juna 2018. godine i dijagnoza je Glioblastom 4. gradusa, najagresivnija vrsta malignog tumora. Radmila je tada nastavila sa zračnom terapijom i na preporuku postupajućeg lekara kontaktira doktora Tahiro Moriyamu iz japanske Resurrection Clinic iz Dizeldorfa koji tretira retke bolesti novim lekom Gc Maf u proizvodnji japanske klinike Saisei.

Zbog hitnosti, Radmila je odmah krenula na početne imunoterapije, za šta je bilo potrebno oko 50.000 evra. U nastavku lečenja korišćena je vakcina od uzorka izvađenog tumora koja se izrađuje u Japanu, ali se lekari sada, nakon dobrih rezultata, preporučili nastavak terapije.

Donacije za nastavak lečenja mogu se uplatiti putem Fondacije „Budi Human“ na sajtu http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/536/radmila-colic ili slanjem SMS poruke sa tekstom „536“ na broj 3030, po ceni od 200 dinara.

Tagovi

Povezani tekstovi