Za medijske programe 20 miliona dinara

On je istakao da je država za ovaj konkurs obezbedila 42 miliona dinara, a da je do sada utrošena polovina tog novca, „jer je prvi ciklus ovog projekta završen u junu ove godine, s obzirom na to da ponuđeni projekti nisu u dovoljnom broju zadovoljili osnovne kriterijume“.
Iz Ministarstva kulture su poručili da će država finansirati istraživački pristup projekata, kao što je pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, zaštita životne sredine, teme iz oblasti ekonomije, programi o mladima i deci mladih, osoba sa invaliditetom i druga društveno važna pitanja o kojima postoji lokalni javni interes, a mediji nemaju finansijskih sredstava za njihovo sprovođenje.
Saša Mirković, predsednik Upravnog odbora ANEM-a, naveo je da novac koji će lokalni mediji dobiti za projekte istraživačkog novinarstva nije mali i da će stanicama koje „muče muku“ sa tom vrstom programa značiti podrška države. Predsednik Upravnog odbora Lokal pressa Vladan Filipčev naveo je da će potpora države istraživačkom novinarstvu omogućiti da se nešto kvalitetno uradi na poboljšanju života u lokalnim sredinama.


J. D.

Tagovi

Povezani tekstovi